Hoe kan dat, gratis zonnepanelen !!

 

 

Hieronder staan de meest gestelde vragen. Wilt u een persoonlijke offerte, neem dan contact met ons op:

info@zongarant.com

 

1.    Hoef ik zelf geen geld uit te geven?

Nee. Het systeem dat we hanteren maakt gebruik van een belastingvoordeel.

U schaft te panelen aan via de cooperatie ZonVoorOns. U betaalt een vast bedrag per maand en u hoeft uw eigen geld dus niet te gebruiken voor de zonnepanelen en de rente is fiscaal aftrekbaar.

Eventueel kunt u in combinatie met de zonnepanelen een bedrag investeren in een project met grootschalige zonnepanelen. De rente opbrengst van deze belegging is belastingvrij en bedraagt gemiddeld 7%.

Een rekenvoorbeeld:

U schaft zonnepanelen aan voor € 5.000 (excl BTW) die u per maand afrekent over 15 jaar, stel u betaalt € 32,– per maand aan rente en aflossing. Uw besparing aan stroomkosten is ca € 49,– per maand. Dus netto per maand € 17,– zonder dat u eigen geld heeft vastgezet op uw dak.

U investeert via het erkende crowdfundingplatform NLInvesteert (www.nlinvesteert.nl) in een zonnepanelen project ook € 5000.(Dit is niet verplicht).

Het grootste voordeel bereikt de klant door het feit dat de te ontvangen rente belastingvrij oploopt. We keren elk jaar 3,5 % uit. Het restant wordt rentedragend bijgeschreven, waardoor de investering groeit. De toename van het spaargeld is € 5025 .

Conclusie:

Voordeel per maand € 17 plus de renteontvangst van € 14,58 = € 31,58 per maand. Dat is per jaar  € 379,00. Dat is in 15 jaar € 5684,–.

Daarnaast groeit het vermogen nog extra met  € 5025. Dit opgeteld bij het reeds genoten voordeel maakt de uitkomst  € 10709.

Bij zelf aankopen zou dit in vergelijkbare wijze berekend inhouden: € 49*12*15 = € 8820,– maar dan moet daar nog de investering vanaf (stel wederom de € 5000), dan is het voordeel door aankopen met eigen middelen € 3820,–

Verschil derhalve: 10709-3820 is  € 6889 extra voordeel door deze constructie met slechts 11 panelen en € 5000 startkapitaal.

UW ZONNEPANELEN       Investeringsbedrag bij aanvang maandbedrag maandbesparing Rente opbrengst RESULTAAT NA 15 JAAR
ZonVoorOns € 32 € 49 €   3.060
ZonVoorOns met investeringsplan € 5.000 € 32 € 49 € 14,58 € 10.709
Zelf aankopen € 5.000 0 € 49 €   3.820 

 Na 15 jaar is alles afbetaald én hebt u nog een zonnestroominstallatie die van u is.

———————————————————————————————-

2.    Hoe lang is de garantie?

Het systeem wordt standaard met 15 jaar garantie opgeleverd. ook bestaat de mogelijkheid tot 25 jaar garantie.

———————————————————————————————-

3.    Bij wie kan ik terecht als er iets mis is?

Men maakt gebruik van plaatselijke leveranciers, dus in Venray en omstreken is dat Zongarant BV

———————————————————————————————-

4.    Kan iedereen hier aan meedoen?

Er zijn een aantal voorwaarden, de belangrijkste zijn:

  • Een eigen huis met een bruikbaar dak
  • Acceptatie door Buro Krediet Registratie
  • Een regelmatig inkomen
  • Jonger dan 65 jaar

————————————————————————————————–

 5.    Wat zijn de risico’s?

Aan elke investering zijn risico’s verbonden. Het grootste risico in dit geval is dat de salderingsregeling waarmee u de besparing op uw elektriciteitsrekening realiseert in de toekomst versoberd wordt, maar dat geldt voor alle bezitters van zonnepanelen.

Daarnaast zal de investering moeten renderen dat is echter goed afgezekerd binnen het erkende crowdfundingfonds NLInvesteert.

Verder moeten er voldoende projecten worden aangemeld bij NLInvesteert, om het rendement te kunnen maken. Anders wordt uw investering terugebetaalt (u bent het niet kwijt). Maar voorlopig zit de portefeuille goed vol.

—————————————————————————————————-

6.      En als ik plotseling geld nodig heb?

Indien uw situatie zodanig verandert kunt u elke tweede jaar van het programma uw investering terugvragen. Daarvoor wordt een verrekening op dat moment gemaakt. De lening en aflossing blijft dan natuurlijk staan, maar u kunt uw geld wel op een andere manier weer gebruiken.

 —————————————————————————————————