Boiler

Zonneboiler

Naast zonnestroom kan de energie van de zon ook worden gebruikt om water te verwarmen.

Een zonneboiler werkt als voorverwarming voor de bestaande combiketel. Een zonneboiler op je dak gebruikt de warmte van de zon, via buizen op je dak, om het tapwater te verwarmen. Het opgewarmde water draagt zijn warmte, via een warmtewisselaar, over aan het leidingwater. Het leidingwater zal warmer de CV installatie instromen waardoor deze minder energie zal verbruiken om het op de gewenste temperatuur te krijgen. U bespaart dus energie en het milieu, maar heeft wel altijd het comfort dat u gewend bent .

Een bekend en betrouwbaar systeem wordt geproduceerd door de firma Solesta uit Nijmegen.

Via een compacte kunststof buffervat wordt 100 liter water door de collector opgewarmd tot maximaal 90°C.  In tegenstelling tot de meeste andere zonneboilers is er geen antivriesmiddel nodig en is toch gegarandeerd vorstveilig door het terugloopsysteem! Daardoor is het Solesta systeem milieuvriendelijk en onderhouds vrij. En met een garantie van 10 jaar betekent het zorgeloos profiteren van de zon.

20-buis

 
Vragen zonneboiler Prijzen zonneboilers

Soms is een goede oplossing ook mogelijk met het plaatsen van een elektrische boiler. Zeker als uw dak groot genoeg is om de extra benodigde elektriciteit op te wekken met zonnepanelen.